Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Avgörande beslut om hall för gymnastiken
2018-08-14 18:00
Efter 10 års kamp för en specialhall för gymnastiken så har vi nu nått ett skarpt läge imorgon med ytterligare ett avgörande beslut i kommunstyrelsen. Se artikel i Sydsvenskan idag.
https://www.sydsvenskan.se/2018-08-14/liten-medium-och-extra-allt-har-ar-nya-forslagen-for-arenan

Det är nu det gäller för politikerna att bekänna färg, för eller emot jämställt idrottande. Argumenten är många och siffrorna talar sitt tydliga språk. Se länken:
Gymnastiken är det i särklass det snabbast växande specialidrottsförbundet. Siffrorna visar även att flickor får en betydligt mindre del av det statliga och kommunala stödet än pojkar. 

Tre av föreningens tävlingsgrupper var på läger i Helsingehallen i Danmark 8-12 augusti för att träna i en hall som representerar det vi önskar för gymnastiken i Lund. En hall med all utrustning på plats, möjlighet till utveckling och gemenskap. 


Lugigymnaster uttagna till landslaget!
2018-07-12 15:19
Titilayo Mossberg uttagen till juniorlandslaget i truppgymnastik
Vi är otroligt stolta över att Lugi gymnastik nu har sina första gymnaster i Sveriges landslag i truppgymnastik. Efter en lång uttagningsprocess är Titilayo Mossberg som tränar i juniorlaget är uttagen till juniorlandslaget i mixed och Matilda Leijman är "first i line". Landslaget kommer att tävla på EM i truppgymnastik i Odivelas, Portugal den 17-20 oktober 2018. Vi kommer att följa deras resa och snart kommer intervjuer med de båda. Stort grattiis!
Glad sommar!
2018-07-01 09:00
Så är den äntligen här, sommaren! Nu är det uppehåll i sommarträning och kansliarbete ett par veckor. Tack alla gymnaster, ledare och engagerade för en härlig vårtermin. Utan er - ingen förening!

Hösten schema är klart och alla grupper, tider och platser finns under Grupper och Priser här på hemsidan. Terminsstart sker v 36 för alla basgrupper. Tävlingsgrupper får besked via kansli och tränare men kan räkna med något tidigare terminsstart.

Gymnaster som redan tränar hos oss kallas först, lediga platser läggs sedan ut i vårt bokningssystem. Mer information om det kommer, håll utkik här och i mailboxen! 
Glad sommar!
Lugi gymnastik firar nya hallen på Arenaområdet!
2018-06-13 15:29
Så här kan en trupphall se ut! Helsingehallen i Danmark

Lugis gymnaster som precis avslutat en mycket lyckad tävlingssäsong med flera medaljer och en blomstrande verksamhet med 1250 aktiva gymnaster och över 800 barn i kö har nu även fått det positiva beskedet från kommunalrådet Anders Almgren (S) att en specialbyggd hall för gymnastik ska prioriteras och byggas på Arenaområdet. Efter KSAU mötet för två veckor sedan tog ärendet ännu en ny vändning och det beslutades att prioritera gymnastiken och snabbt skicka ärendet vidare för beslut i KS och kommunfullmäktige. Gymnastikhallen ska byggas först som en egen hall och sedan ska kommunen separat fortsätta titta på en helhetslösning för ett konferens och eventcenter på Arenaområdet med Arenastiftelsen, Johan Wester och Jonas Lloyd i spetsen för det projektet. 


Ett stort steg närmare ett jämställt idrottande även i Lunds kommun och att barn och ungdomar prioriteras. Lugis 1250 gymnaster ska efter många års kamp få träna på lika villkor som andra idrotter i Lund. En hall ska byggas speciellt för gymnastiken på Arenaområdet och stå klar våren 2020. 

Efter många turer under våren och tio års kamp för en truppgymnastikhall i Lund har vi äntligen fått det positiva besked från kommunalrådets ordförande Anders Almgren som vi väntat på. Beslutet om hallen ska tas i kommunstyrelsen före sommaruppehållet har Anders Almgren lovat och den politiska enigheten är stor. Tjejers idrottande prioriteras till slut. 


Kommunalrådet Elin Gustavsson (S) som helhjärtat och öppet stöttat gymnastiken och kämpat för en specialhall för Lunds gymnastikföreningar har varit helt avgörande för att vi kommit så här långt  och nu är beställningen av gymnastikhallen från K&F-nämnden av en helt enig nämnd skickad vidare till kommunstyrelsen för beslut.


Vi är verkligen glada för alla våra gymnaster som kämpar med att släpa alla tunga redskap varje dag och att våra duktiga tjejer som tränar, tävlar och är uttagna till landslagets bruttotrupp, ska få träna i en fullt utrustad hall med redskap och ytor som är anpassade för truppgymnastik.

Lugis alla gymnaster, föräldrar, ledare, styrelse firar nu det positiva beskedet. 

Det känns otroligt positivt och en stor seger för hela föreningen och för att Lunds politiker tydligt tagit ställning för barn och ungdomars idrottande.

DELA,DELA,DELA!

Årets tränare och gymnaster 2018
2018-06-11 13:36
Årets tävlingstränare Frida Tånnander & Årets tävlingsgymnast Bilbo Sahlin Brandhammar

Årets basgymnast 2018 tilldelas Chris Berndtsson


Detta är en gymnast som alltid är positiv till allting vi gör på träningarna och alltid gör sitt bästa. Gymnasten har också utvecklats väldigt snabbt under den tid vi har tränat henne och lyssnar alltid på de tips vi ger. Hon har även 100% närvaro!Årets tävlingsgymnast 2018 tilldelas Bilbo Sahlin Brandhammar


Detta är en gymnast som visat stor kunskap i både teknik och utförande. Gymansten har även sedan start visat stor drivkraft till att lära sig nya övningar och anta utmaningar! Det är en person som alltid kommer till träningarna med inställningen att alltid göra sitt bästa och peppa sina lagkamrater. Nya övningar som balanser, piruetter, skruvar och dubbelvolter är inte en utmaning alltför länge då utvecklingen går snabbt framåt. Med sitt härliga humör och sina sköna moves smittar gymnasten av sig på med både glädje och skratt på både gymnaster och tränare. Det är en gymnast som är en riktig talang som aldrig slutar att förvåna!Årets tävlingstränare 2018 tilldelas Frida Tånnander


Detta är en tränare som med sitt lugn och sina stora gymnastiska kunskap på ett utmärkt sätt förmedlar och lär ut gymnastik och får gymnasterna att utvecklas och känna trygghet både på träning och tävling. Med stor mognad i sitt ledarskap och förmåga att ta ansvar blir hon både en mycket duktig tränare och ledare. Hon visar stort engagemang för föreningen och ställer alltid upp när det behövs. Vi ser en stor utvecklingspotential och hon är en stor tillgång för Lugi Gymnastik!Årets bastränare 2018 tilldelas Ella Hanlon & Malin Lohman


Detta är två tränare som under flera år tränat basgrupper i Lugi Gymnastik. Med stor entusiasm och positivt ledarskap skapar de en tillåtande och glädjefylld träningsmiljö.

De leder sina gymnaster vidare med välplanerade, strukturerade och målinriktade träningar. Lugi gymanstik ser er positiva inställning och lojalitet som en mycket stor tillgång för föreningen!
Stort grattis till alla pristagare som fick ta emot sina priser på Vårcupen!

Nyheter från våra grupper
12-14 år 5A Pojkar , 26/05 11:00 
12-13 år 5B , 23/04 08:39 
12-14 år 5A Pojkar , 21/04 09:00 
10-11 år 4A Pojkar, 21/04 08:00 
12-14 år 5A Pojkar , 15/04 08:00 
 
Huvudsponsor
Gilla oss på Facebook!
Vi samarbetar med
Projekt