Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
JA till gymnastikhallen i avgörande beslut!!!
2018-08-15 16:31

Nu kommer vi med den fantastiska nyheten att det blev ett JA till beställning av gymnastikhallen på Arenaområdet. Beslutet fattades i dag i Kommunstyrelsen med bred politisk majoritet dessutom, alla partier utom (SD) röstade för beställning av hallen. Efter kontakt med Elin Gustavsson (S) har vi idag fått den otroligt fina nyheten att gymnastikhallen nu ska beställas.

Vi hoppas att alla kommer till Kommunfullmäktige torsdag den 30/8 när det formella beslutet fattas och sedan ska det firas!!!


Vi är så stolta och glada över att vi lyckats i vår kamp för att ge gymnaster i Lund samma villkor som andra idrotter. En stor seger för ett mer jämställt idrottande.

Nu kan vi i föreningen planera för framtiden, för alla gymnaster och ledare vi har och de som står i kö!


DELA, DELA, DELA

Avgörande beslut om hall för gymnastiken
2018-08-14 18:00
Efter 10 års kamp för en specialhall för gymnastiken så har vi nu nått ett skarpt läge med ytterligare ett avgörande beslut i kommunstyrelsen idag. Se artikel i Sydsvenskan.
https://www.sydsvenskan.se/2018-08-14/liten-medium-och-extra-allt-har-ar-nya-forslagen-for-arenan

Det är nu det gäller för politikerna att bekänna färg, för eller emot jämställt idrottande. Argumenten är många och siffrorna talar sitt tydliga språk. Se länken:
Gymnastiken är det i särklass det snabbast växande specialidrottsförbundet. Siffrorna visar även att flickor får en betydligt mindre del av det statliga och kommunala stödet än pojkar. 

Tre av föreningens tävlingsgrupper var på läger i Helsingehallen i Danmark 8-12 augusti för att träna i en hall som representerar det vi önskar för gymnastiken i Lund. En hall med all utrustning på plats, möjlighet till utveckling och gemenskap. 
Lugigymnaster uttagna till landslaget!
2018-07-12 15:19
Titilayo Mossberg uttagen till juniorlandslaget i truppgymnastik
Vi är otroligt stolta över att Lugi gymnastik nu har sina första gymnaster i Sveriges landslag i truppgymnastik. Efter en lång uttagningsprocess är Titilayo Mossberg som tränar i juniorlaget är uttagen till juniorlandslaget i mixed och Matilda Leijman är "first i line". Landslaget kommer att tävla på EM i truppgymnastik i Odivelas, Portugal den 17-20 oktober 2018. Vi kommer att följa deras resa och snart kommer intervjuer med de båda. Stort grattiis!
Glad sommar!
2018-07-01 09:00
Så är den äntligen här, sommaren! Nu är det uppehåll i sommarträning och kansliarbete ett par veckor. Tack alla gymnaster, ledare och engagerade för en härlig vårtermin. Utan er - ingen förening!

Hösten schema är klart och alla grupper, tider och platser finns under Grupper och Priser här på hemsidan. Terminsstart sker v 36 för alla basgrupper. Tävlingsgrupper får besked via kansli och tränare men kan räkna med något tidigare terminsstart.

Gymnaster som redan tränar hos oss kallas först, lediga platser läggs sedan ut i vårt bokningssystem. Mer information om det kommer, håll utkik här och i mailboxen! 
Glad sommar!
Lugi gymnastik firar nya hallen på Arenaområdet!
2018-06-13 15:29
Så här kan en trupphall se ut! Helsingehallen i Danmark

Lugis gymnaster som precis avslutat en mycket lyckad tävlingssäsong med flera medaljer och en blomstrande verksamhet med 1250 aktiva gymnaster och över 800 barn i kö har nu även fått det positiva beskedet från kommunalrådet Anders Almgren (S) att en specialbyggd hall för gymnastik ska prioriteras och byggas på Arenaområdet. Efter KSAU mötet för två veckor sedan tog ärendet ännu en ny vändning och det beslutades att prioritera gymnastiken och snabbt skicka ärendet vidare för beslut i KS och kommunfullmäktige. Gymnastikhallen ska byggas först som en egen hall och sedan ska kommunen separat fortsätta titta på en helhetslösning för ett konferens och eventcenter på Arenaområdet med Arenastiftelsen, Johan Wester och Jonas Lloyd i spetsen för det projektet. 


Ett stort steg närmare ett jämställt idrottande även i Lunds kommun och att barn och ungdomar prioriteras. Lugis 1250 gymnaster ska efter många års kamp få träna på lika villkor som andra idrotter i Lund. En hall ska byggas speciellt för gymnastiken på Arenaområdet och stå klar våren 2020. 

Efter många turer under våren och tio års kamp för en truppgymnastikhall i Lund har vi äntligen fått det positiva besked från kommunalrådets ordförande Anders Almgren som vi väntat på. Beslutet om hallen ska tas i kommunstyrelsen före sommaruppehållet har Anders Almgren lovat och den politiska enigheten är stor. Tjejers idrottande prioriteras till slut. 


Kommunalrådet Elin Gustavsson (S) som helhjärtat och öppet stöttat gymnastiken och kämpat för en specialhall för Lunds gymnastikföreningar har varit helt avgörande för att vi kommit så här långt  och nu är beställningen av gymnastikhallen från K&F-nämnden av en helt enig nämnd skickad vidare till kommunstyrelsen för beslut.


Vi är verkligen glada för alla våra gymnaster som kämpar med att släpa alla tunga redskap varje dag och att våra duktiga tjejer som tränar, tävlar och är uttagna till landslagets bruttotrupp, ska få träna i en fullt utrustad hall med redskap och ytor som är anpassade för truppgymnastik.

Lugis alla gymnaster, föräldrar, ledare, styrelse firar nu det positiva beskedet. 

Det känns otroligt positivt och en stor seger för hela föreningen och för att Lunds politiker tydligt tagit ställning för barn och ungdomars idrottande.

DELA,DELA,DELA!

Nyheter från våra grupper
12-13 år 5B , 15/08 22:12 
12-14 år 5A Pojkar , 26/05 11:00 
12-13 år 5B , 23/04 08:39 
12-14 år 5A Pojkar , 21/04 09:00 
10-11 år 4A Pojkar, 21/04 08:00 
 
Huvudsponsor
Gilla oss på Facebook!
Vi samarbetar med
Projekt