SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUGI GYMNASTIK
UTVECKLING GEMENSKAP GLÄDJE

Försäkringar
Licensförsäkring Bas Träning & Tävling
Gymnastikförbundet vill säkra att alla som deltar i föreningarnas verksamhet är skyddade i en försäkring. För den som tävlar, eller den som tränar och använder trampett eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxel som t ex volt eller överslag, är detta obligatoriskt. Licensförsäkringen ger ett grundläggande skydd vid olycksfallsskada som inträffar i samband med en gymnastikaktivitet i klubbens eller förbundets regi.
 
Basförsäkringen gäller för all gymnastikträning för barn, ungdomar och motionärer, samt resa till och från sådan aktivitet. OBS att PENSUM inte ersätter privat vård!
 
Träningsförsäkringen är obligatorisk för alla gymnaster som använder trampett och/eller trampolin och tränar på rotationer.
 
Tävlingsförsäkringen är obligatorisk för alla gymnaster som deltar på tävling med gymnaster från annan klubb.
Nyhet!
En nyhet i det nya avtalet är att det i tävlings- och 
träningsförsäkringen nu ingår kostnadsfri rådgivning hos SOS Internationals 
fysioterapeuter vid skada. Ytterligare en förbättring handlar om förenklad administration
med en ny enkel webbaserad anmälan av skador.
 
 
Basförsäkring
Basförsäkringen gäller vid all gymnastikträning för barn, ungdomar och motionärer, samt resa till och från sådan aktiviteter. Anslutning till Basförsäkringen är frivillig, men Gymnastikförbundet rekommenderar starkt att alla föreningar tecknar denna försäkring för sina gymnaster. LUGI Gymnastikförening tecknar alltid denna försäkring för alla sina gymnaster.

Basförsäkringen innehåller:
  • ersättning efter en olycksfallsskada för läkarbesök och tandvård, rehabiliterings- och hjälpmedelskostnader
  • ersättning efter en olycksfallsskada som gör dig medicinskt invalid, dubbel ersättning om invaliditetsgraden överstiger 60%
  • ersättning till efterlevande vid dödsfall

När gäller försäkringen?
Under deltagande i en förenings eller förbundets tävling, uppvisning och organiserad träning samt under resor till och från dessa aktiviteter.

Var gäller försäkringen?
Olycksfallsförsäkringen gäller i hela världen. Då aktiviteten sker på annan ort än hemorten gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.


Träningsförsäkring
Försäkringen är obligatorisk för alla kategorier av gymnaster som använder trampett och/eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxel som t ex volt eller överslag. 

Följande grupper i LUGI Gymnastik har träningsförsäkring:


  • 7-8 år nivå 2
  • 9-10 år nivå 1, 2 
  • 11-13 år nivå 1, 2
  • 14-17 år nivå 1, 2

Tävlingsförsäkring
Försäkringen är obligatorisk för alla gymnaster som deltar på tävling med gymnaster från annan klubb och där poängbedömning sker.

Alla tävlingsgrupper i LUGI Gymnastik fr o m nivå 3 har tävlingsförsäkring.


Vid skada

Hur anmäler jag en skada?

 
Försäkringarna administreras av försäkringsmäklaren Pensum.
 
Skadeanmälan ska göras direkt till försäkringsbolaget. Ni kan antingen ringa till Svedea på 0771-160 199 eller fylla i skadeblanketten https://pensum.se/wp-content/uploads/2019/01/Skadeanmalan.GymnastikSvea.pdf och skicka till Svedea AB, Box 3489, 103 69 Stockholm.
 
Ett exemplar skickas till Lugi Gymnastik, Kanaltorget 1, 224 88 Lund.
 
 
Följ oss på Facebook Instagram och LinkedIn
Vi samarbetar med
Projekt