SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUGI GYMNASTIK
UTVECKLING GEMENSKAP GLÄDJE

HEJ FÖRÄLDER!
Information till dig som är förälder på nivå 3 till 7

 

FÖRVÄNTNINGAR

se "nivåsystemet" för vad som gäller på varje nivå

 

PÅ TRÄNINGEN

 

PÅ GYMNASTEN

 

PÅ FÖRÄLDERN

Du/ni kan och ska förvänta er det här av träningen.

 

 

 

Det här är inte ett formulär som ska uppfyllas, men efter många års erfarenhet har vi sett att det är följande punkter som får en gymnast att utvecklas. 

 

Som förälder till en tävlingsgymnast krävs det en hel del engagemang och stöd.

 

 

Utbildade tränare

med kunskap och licenser för de övningar gymnasterna tränar och tävlar på.

 

 

 

 

Transport

hjälpa gymnasten att komma i tid till träning/tävling/uppvisning.

Terminsplanering

med de tävlingar laget ska delta i.

 

Träningskläder

Gymnasten rekommenderas att använda dräkt eller åtsittande träningsplagg. Detta med tanke på säkerhetsaspekter, så att inte lösa plagg fastnar och riskerar att skada ledare eller gymnast. Uppsatt hår och vattenflaska.

 

Träning- & tävlingskläder

se till att gymnasten har träningsdräkt, tävlingsdräkt och föreningsoverall.

Välplanerade träningar

genomtänkt och skadeförebyggande träninginkluderande styrketräning, flexibilitet och teknik i olika former. På högre nivåer ska även mental träning ikluderas.

 

Motivation och ambition

genom egen inre drivkraft attvilja träna för att utvecklas och alltid göra sitt bästa. 

 

Stötta och peppa

även när gymnasten upplever att det går  sämre på träningen än vanligt. Majoriteten av alla gymnaster upplever någon gång att de hamnar i en ”svacka”, till exempel när de ska utföra övningar som är svårare att bemästra eller känner rädsla för att utföra en viss övning.

Separat friståendeträning

 

 En god lagkamrat och förebild

peppa alla i gruppen och behandla alla i hallen väl med respekt och omtanke.

 

Hjälpa till i föreningen

vid olika arrangemang (uppvisning, tävling mm).

 

 

Ansvarstagande

Ta eget ansvar genom att äta och sova ordentligt. Planera sin vardag så att läxor och träning inte krockar. 

 

Lagförälder

ordna 1–2 aktiviteter med gruppen utanför träningen/termin.

 

 

 

INFO KRING TÄVLING

VARFÖR TÄVLAR VI? Vi tävlar för att det är roligt! Tävlingen är en bonus där gymnasterna får chans att visa upp de övningar de har lärt sig under terminen eller som de behärskar sedan tidigare. 

 

 

HUR GÅR DET TILL?

Inför tävlingen ska gymnasten behärska övningarna med god teknik, stil och kontroll. Ungefär tre veckor innan tävling tar tränarna ta ut ett tävlingslag (till exempel vilka gymnaster som köra de olika varven) och träningsupplägget kommer vara tävlingsinriktat.  Extraträningar kan förekomma, särskilt i fristående. Det är tränarna som avgör vilken tävlingsnivå som passar bäst för gymnasterna.

Vi följer Gymnastikförbundets tävlingsbestämmelser, alla tävlingar har olika regler. Det kan till exempel innebär att det är olika ålderspann, olika specifika övningskrav som måste uppfyllas, antal deltagnade i laget m.m. 

 

 

 

ÖVRIGA FRÅGOR

 

  Om du känner dig tveksam, undrar något eller vill hjälpa till på annat sätt – prata i första hand med ditt barns tränare. 
FÖRSÄKRING  Alla gymnaster i föreningen är försäkrade genom Pensum, det ingår i terminsavgiften. Som tävlingsgymnast har man en tävlingslicens för att delta på tävling.
LÄGER  Det förekommer träningsläger en till ett par gånger per termin. Beroende på var (ibland Lingvallen i Ängelholm, ibland Växjö) tillkommer kostnad för vistelse.
TRÄNINGSKLÄDER 

Vi har ett samarbete med Stadium Lund där det finns en speciell föreningsprofil för Lugi Gymnastik, notera att det finns olika sektioner; "Gymnast" , "Tränare"  där det är trycken som är olika på vissa plagg.

Vi tränar alltid i dräkt och trikåer/hotpants och uppsatt hår (undantag i grupper med lägstaålder 15+).

VAD GÖR JAG OM MITT BARN INTE TRIVS I GRUPPEN? Om du som förälder får signaler hemma att ditt barn inte trivs i gruppen, ta upp det med lagets huvudledare.

 

KONTAKT

 

Om du har några frågor du inte inte hittar här på hemsidan eller huvudledaren kan hjälpa dig med är du välkommen att höra av dig till kansliet eller till tävlingsmailen som besvaras av våra anställda. 
KANSLIET fakturor m.m. lugigymnastik@gmail.com
TÄVLINGSMAIL nivå 3-7 lugitavling@gmail.com

 

 

 

 
Följ oss på Facebook Instagram och LinkedIn
Vi samarbetar med
Projekt