SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUGI GYMNASTIK
UTVECKLING GEMENSKAP GLÄDJE

Vanliga frågor inför 2023

När börjar terminen?

Vårterminen börjar normalt vecka 3 i basgrupperna och en vecka tidigare i tävlingsgrupperna. 

På hösten börjar basgrupperna vecka 36.

 

Hur ser schemat och tiderna ut för våren?

Schemat med plats och tider kommer att finnas publicerat på hemsidan under fliken "Grupper och avgifter" när det är fastställt. 

 

Hur anmäler vi vårt barn?

Under fliken ANMÄLAN på hemsidan anmäler du ditt barn. Du kommer att få ett svarsmail att vi mottagit din anmälan. Anmälan innebär att ditt barn har placerats i vår kölista.

 

Hur lång väntetid är det?

Gymnastik är populärt och vi har många barn i vår kö men vi gör allt vad vi kan för att ditt barn ska få en plats.

 

När flyttas gymnasterna från de olika nivåerna?

Från bamse till nivå 1 och från nivå 1 till 2 sker flytten automatiskt (förutsatt att det finns lediga platser). Vidare i nivåsystemet flyttar gymnasten när tränaren gjort bedömningen att gymnasten är redo för att byta nivå. Flytten sker då i samråd med ledare, gymnast och föräldrar.  Sedan sköts förflyttningen av kansliet.

Kostnad vid tävling för gymnaster

Alla tävlingar som är långväga, dvs med övernattning på annan ort debiterar vi varje gymnast 1000 kr. Resterande kostnader för tävlingen står föreningen för (deltagaravgift, mat, boende, resa). Har gymnasten beställt kläder så tillkommer den kostnaden för just den gymnasten.

 

Mindre regiontävlingar står vi för.

När och hur flyttar gymnasten till nästa nivå?
Nivåerna är kunskapsbaserade. När gymnasten kan övningarna på sin aktuella nivå tillräckligt bra är det dags att gå vidare till nästa. När man fyllt 5 år är det dags att flytta från Bamsegympa till barngrupp 5-6 år. Denna flytt sker automatiskt inför höstterminen, ditt barn kommer att erbjudas plats i en barngrupp.

Flytt mellan nivå 1 och 2 sker automatiskt efter en termin på nivå 1 under förutsättning att ledig plats finns på nivå 2.
Flytt från nivå 2, 3, 4 och 5 sker i samråd med tränaren. Huvudledaren ansvarar för att kontakta gruppen för nästa nivå och meddelar gymnasten inför flytten. Flytt kan ske även under terminens gång. 

Vi hjälper gärna till om gymnasten vill byta nivå, men det är tränaren som avgör om gymnasten är redo att flytta. 
 
Följ oss på Facebook Instagram och LinkedIn
Vi samarbetar med
Projekt