SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LUGI GYMNASTIK
UTVECKLING GEMENSKAP GLÄDJE

Märkestagningen en succé
2021-12-02 11:48
Gymnasterna körde hejaramsa inför märkestagningen

Lugigymnaster kämpade i Idrottshallen 1:a advent för att ta märken i 6 olika grenar. Det var 25 lag som testade sina kunskaper i vighet, styrka och snabbhet. Gymnasterna från 5 år upp till 14 år kämpade under ledning av sin tränare, medan kompisar och stolta föräldrar hejade och klappade på publikläktaren.

Genom att stå och gå på händer, gå ner i spagat/splitt, springa snabbt, hoppa hopprep och göra fällknivar fick gymnasten möjlighet att köpa ett märke - en färgglad rosett. Många tävlingstaggade gav allt och ville aldrig sluta. Lagen visade efter passets slut upp sina fristående eller danser som de övat på under terminen.

Bamsekalas med Bamsebesök

Efter märkestagningen var det Bamsekalas för våra allra minsta gymnaster. Gymnasterna som är mellan 3 och 5 år gjorde övningar vid 10 stationer och dansade tillsammans med en förälder och ledare. Gymnasterna gjorde kullerbyttor, ljushopp, gick på tå, hoppade som lille Skutt, balansgång med flera övningar.

Det var stor glädje och spänning när Bamse gjorde entré i Idrottshallen och dansade tillsammans med barnen. Efter kalaset fick Bamsegymnasterna diplom, teckning, kort, klistermärke, clementin och pepparkaka.

Gymnaster, föräldrar och tränare tillsammans skapar gemenskap och gör vår förening framgångsrik!

Snart är det dags & funktionärer sökes!
2021-11-22 21:38

Märkestagning och Bamsekalas – 28 november, kl 10-16 i Idrottshallen

 

Det börjar närma sig vårt efterlängtade arrangemang; Märkestagning, med efterföljande Bamsekalas.

Vi efterlyser dig som vill vara med och göra skillnad och kan ställa upp som funktionärer denna dag, det saknas en del fortfarande och utan er blir det svårt att genomföra dagen. Städ, cafeteria, försäljning av rosetter och återbruk. Anmäl dig till lugigymnastik@gmail.com

Vår föreningsprofil från Stadium finns på plats så att man kan se alla kläder och prova om man vill.

Köp och sälj gympakläder och gympadräkter i vårt återbruk. Märk det du vill sälja med namn, mobilnummer (för swish) och pris och lämna in på plan 2. Vill du ha tillbaka plagget så ber vi dig komma förbi och hämta det i Idrottshallen innan kl 16.00. Finns det kvar när dagen är slut så kommer det att tillfalla föreningen.

Bidra gärna med hembakat eller köpt fika som vi kan sälja i vår cafeteria på plan 2.

Här kan du se schema för deltagande grupper. Och kom ihåg, ta med dig släktingar och kompisar, det är fritt inträde!

Varmt välkomna!

 

Märkestagning och Bamsekalas
2021-10-29 15:06

Lugi Gymnastik bjuder in er alla att delta på vår Märkestagning och Bamsekalas den 28 november,Idrottshallen vid Högevallsbadet.

Märkestagningen kommer gymnaster i åldrarna 5 till 14 år att kunna utmana sig själva och ta märken i 6 olika grenar. Grenar som att gå och stå på händer, styrka, snabbhet och flexibilitet. Några grupper kommer också att visa en dans eller ett friståendeprogram. Ledarna i våra grupper som har anmält sina lag kommer att skicka ut mer information när det närmar sig.

Detta börjar kl 10.00 och beräknas pågå till kl 14.30. Ett schema kommer att läggas upp på vår hemsida så du kan se när det är dags att komma och heja på.

Kl 15.00-16.00 är det Bamsekalas för våra minsta gymnaster. Då är alla våra Bamsebarn välkomna att delta på golvet med en förälder. Det utlovas roliga banor, dans och lek och en STOR överraskning. Några Bamseledare kommer också att vara på plats. Inbjudan och mer information kommer att skickas ut inom kort.

Förutom våra fantastiska gymnaster på plats, kommer det att finnas lite annat smått och gott:

  • Återbruk; du kan sälja och köpa dräkter och andra gympakläder. Märk det du vill sälja med namn, telefonnummer och pris och lämna in uppe på plan 2.
  • Vår föreningsprofil med kläder från Stadium kommer att finnas så att man kan prova.
  • Cafeterian kommer att vara öppen och där erbjuds som vanligt fika. Vill du bidra med hembakat eller köpt så tar vi tacksamt emot det, lämna in till cafeterian på plan 2.
  • Rosetter i olika valörer (guld, silver och brons) för märkestagningen kommer att finnas till försäljning.

För att allt detta ska vara möjligt behöver vi funktionärer till redskap, cafeteria, städ, försäljning av återbruk och rosetter. Anmäl dig redan nu till lugigymnastik@gmail.com Ett funktionärspass är ca 2 timmar.

En minnesvärd dag för gymnaster, familj och vänner, ALLA är varmt välkomna!

Kom och heja på, det är fritt inträde!

Lugi gymnastik söker utvecklingstränare
2021-10-01 16:07

Lugi gymnastik söker utvecklingstränare nivå 3-4. Tjänsten omfattar 80 procent, tillsvidare anställning.

 

Lugi gymnastiks nivåsystem sträcker sig från nivå 1 (nybörjare) till nivå 8 (SM-gymnaster). På nivå 3 och 4 läggs grunden för gymnasternas fortsatta utveckling som tävlingsgymnaster. Som utvecklingstränare på främst nivå 3 och 4 ska du planera och bedriva kvalitativ gymnastikträning på schemalagd tid med utgångspunkt i föreningens träningsstege och se till att nivån är hög och konsekvent i samtliga grupper även om du själv inte deltar på alla träningar. Du ska även arbeta administrativt med träningsplanering och träningsmaterial på nivå 3 och 4.

En spännande och utmanande del av arbetet är även att i samarbete med sportchef, verksamhetschef och övriga anställda vara med att utveckla föreningen både gymnastiskt och organisatoriskt, inte minst inför flytten till vår nya hall som kommer stå klar augusti 2022.

 

För att passa som utvecklingstränare behöver du ha erfarenhet av gymnastikträning på olika nivåer och ett stort intresse av att träna barn och ungdomar. Du behöver vara duktig på kommunikation och samarbete och på att planera och organisera. 

 

Skicka in din ansökan till: lugitavling@gmail.com senast den 31 oktober. 

Vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

 

Arbetsbeskrivning utvecklingstränare nivå 3-4.pdf

 

Besök gärna vår hemsida: www.lugigymnastik.se 

Ledare till Bamsegympa sökes!
2021-08-25 11:21

Bamsegympaledare

 

Vi behöver fler ledare till Bamsegymnastiken i Lund och Hjärup.

 

Bamsegympa är en rolig och allsidig motorisk träning för de allra minsta i åldern 3-5 år. Föräldrar och barn tränar tillsamman, barnen får prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är Bamsegympa. Svenska Gymnastikförbundet har skapat ett koncept med färdiga redskapsbanor, stationsträningar, lekar och danser.

Läs mer om Bamseledare på http://www.gymnastik.se/Barn/Bamsegympa/

Du får gå utbildningen, som genomförs av Gymnastikförbundet. Lugi Gymnastik står för kostnaden om du blir ledare i en Bamsegrupp. Åldersgräns: Från det år du fyller 15 år, deltagare som vill bli hjälpledare får gå kursen från det år de fyller 13. Våra nuvarande Bamsegrupper med tider och platser finns på hemsidan och vi startar gärna fler grupper då många barn står på väntelista.

 

Bamseledarutbildning

När: Lördag den 18 september kl 08-14

Var: Vårfruskolan i Lund

Välkommen med din anmälan snarast till:

lugigymnastik@gmail.com och märk mailet "Bamseledare"

Sommarkollo i Fågelhallen
2021-07-28 10:29

Lugi Gymnastik ordnar dagläger i Fågelhallen i Lund under v 31. 

Kollot är för barn och ungdomar som är 7–17 år. Hallen är anpassad speciellt för gymnastik, har mjuka höj- och sänkbara skumgummigropar och trampolin! 

 

Gymnasterna delas upp i mindre grupper efter kunskapsnivå, så att alla får träna på sin nivå. Dagarna kommer att ägnas åt gymnastikträning och lek både inne och ute med Fågelhallen som utgångspunkt, ta med lämpliga kläder och gymnastikskor för utomhus.

Ta även med egen matsäck till lunch, frukt och vattenflaska!  All mat kommer vi att äta utomhus, ingen mat eller dryck får tas in i hallen.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och om dessa ändras kommer vi att anpassa eller ställa in våra träningar.

OBS Endast gymnaster och tränare får vistas inne i hallen och omklädningsrummen. Föräldrar, syskon och övriga får vänta utanför. För att undvika smitta är dessa råd viktiga:

  • tvätta händerna
  • stanna hemma vid förkylningssymptom, hosta, halsont eller feber.
  • dela inte vattenflaska, vi håller speciella vattenpauser
  • undvik närkontakt, kramar och ”high five”

Plats: Fågelhallen (Fågelskolan, Gässlingavägen 21, Lund)
Tid: Kl. 09-15
Kollovecka 31: 2/8-6/8, PRIS: 250 kr/dag

Huvudledare; Isabella Garpeus, igarpeus@gmail.com

Anmälan görs via följande bokningslänk:

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={0B5E1F62-F8DF-4BF6-91D9-ACA664403CA6}

OBS vi har begränsat antalet platser, först till kvarn!

Vi ser fram emot roliga dagar med gymnastik, lek, tävlingar, skratt och bus!

VARMT VÄLKOMNA!

Lugi Gymnastik

Nyheter från våra grupper
Projekt: Nya hallen, 19/09 17:42 
Projekt: Nya hallen, 01/07 11:09 
Projekt: Nya hallen, 23/05 18:57 
 
Följ oss på Instagram och Facebook
Vi samarbetar med
Projekt