Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LUGI GYMNASTIK
UTVECKLING GEMENSKAP GLÄDJE
Sportlov dagläger i Fågelhallen
2020-02-06 11:08

Vad ska du göra på sportlovet?  

LUGI Gymnastik ordnar fyra dagläger vecka 8 i Fågelhallen i Lund.

Hallen är anpassad speciellt för gymnastik, har mjuka höj- och sänkbara skumgummigropar och trampolin!  Måndag till torsdag är det gymnastik för alla barn mellan 7-17 år, alla är välkomna även nybörjare. Barnen delas in i grupper efter kunskap så att alla känner sig bekväma.

NÄR?

Måndag 17 feb kl. 9-15 

Tisdag   18 feb kl. 9-15 

Onsdag  19 feb kl. 9-15 

Torsdag 20 feb kl. 9-15

VAR?

Fågelhallen (Fågelskolan, Gässlingavägen 21, Lund)

HUR?

Anmäl dig via bokningslänken

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={0B5E1F62-F8DF-4BF6-91D9-ACA664403CA6}


Det kostar 250 kr/dag. Begränsat antal platser, så först till kvarn! Anmälan är bindande, kostnaden betalas endast tillbaka vid uppvisat sjukintyg.

Du tar med egen matsäck till lunch, gärna lite frukt till för-/eftermiddag och ett glatt humör :)

Vi ser fram emot roliga dagar med gymnastik, lek, tävlingar, skratt och bus!


Nivå 3 läger på Lingvallen!
2020-01-28 12:09
I helgen åkte Lugi med alla sina grupper från nivå 3 till Lingvallen för att ha träningsläger, som Charlotte Mrani har anordnat. Det var 130 gymnaster mellan åldrarna 6-16 år som deltog. Målet med helgen var inte bara att gymnasterna skulle få utveckla sin gymnastik, men också för att de skulle få en bättre chans att träffa gymnaster från de andra grupperna och lära känna varandra bättre. De tränade även in ett nytt fristående som alla grupper på nivå 3 ska använda sig av. Det är Eden Keflay och Anna Holm som både skapat och lärt ut friståendet. Vi hoppas att alla gymnaster känner sig glada och nöjda efter en härlig helg på läger.

Här under kan du se en kort film hur en del av det nya friståendet ser ut:
Kallelse till årsmöte Lugi Gymnastik
2020-01-21 14:03

Välkomna till LUGI Gymnastiks årsmöte!
Tisdagen den 25 februari, 2020 med början kl 18.30 på föreningens kansli:

Åkergränden 7, 226 60 Lund
Föranmälan krävs till lugigymnastik@gmail.com, med ämne "Årsmöte".

 

Stående dagordning årsmöte:

1. Frågan om mötets behöriga utlysande;

2. Fastställande av dagordning;

3. Val av mötesordförande;

4. Val av mötessekreterare;

5. Val av två justeringspersoner, tillika rösträknare;

6. Verksamhetsberättelse för det gångna verksamhetsåret;

7. Revisorerna berättelse för det gångna verksamhetsåret;

8. Fastställande av balans- och resultaträkning;

9. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen för det gångna verksamhetsåret;

10. Fastställande av antal styrelseledamöter och suppleanter;

11. Val av föreningens ordförande för det kommande verksamhetsåret;

12. Val av föreningens kassör för det kommande verksamhetsåret;

13. Val av föreningens övriga styrelseledamöter och suppleanter för det kommande verksamhetsåret;

14. Val av två revisorer för det kommande verksamhetsåret;

15. Val av revisorssuppleanter för det kommande verksamhetsåret;

16. Fastställande av medlemsavgifter;

17. Val av ordförande och två ledamöter att utgöra föreningens valberedning under det kommande verksamhetsåret.

18. Till mötet av styrelsen hänskjutna frågor;

19. Motioner från medlemmar som inkommit till styrelsen minst trettio dagar före mötet.

20. Övriga ärenden, varom beslut ej kan fattas.

 

Emma Gliveson är sammankallande i valberedningen, det finns några som avsagt sig vidare styrelsearbete, det går bra att kontakta Emma, emma.gliveson@gmail.com, om du själv är intresserad eller har något förslag på ny ledamot.

Julhälsning från vår ordförande
2019-12-19 09:58

Det är dags att summera år 2019 men också att ”glänta” på dörren till det ”glada” 20-tal som vi nu är på väg att kliva in i.


Jag har haft förmånen att få vara en del i verksamheten under några år och kan konstatera att vår förening är så mycket mer än det rent sportsliga. I alla sammanhang, träning, tävlingar och uppvisningar upplever jag att det finns en glädje och gemenskap hos våra gymnaster som verkligen smittar av sig, där alla tränare ledare och frivilliga funktionärer, inte minst föräldrar, tillsammans visar hur viktigt det sociala ansvaret är för att få en förening i harmoni.


Vi har under året haft 1 300 gymnaster i verksamheten med Bamsegymnastik för de allra yngsta och därefter träningar och tävlingar i alla sammanhang upp till ”elitnivå”. Våra lag har framgångsrikt deltagit i tävlingar och uppvisningar och vårt JSM- lag för tjejer gjorde en fantastisk fin prestation när de placerade sig på 6:e plats vid finaltävlingarna i Ystad.


En ”frustration” är den ständiga bristen på ändamålsenliga lokaler för vår verksamhet. Men om vi nu blickar in mot 20-talet så hoppas vi mycket på den nya gymnastikhall som ska byggas på Råbylund. Beslutet är taget för ett halvår sedan och vi i föreningen deltar nu i planeringen där vi ser fram emot ett ”första spadtag”! Våra politiker har ”lovat” att detta är ett av de högst prioriterade projekten som pågår i Lunds kommun.


Till sist vill jag passa på att tacka alla ledare, tränare, gymnaster och föräldrar för allt vad ni gör för Lugi Gymnastikförening. Tillsammans är vi starka och ser fram mot ett spännande 20-tal där en ny gymnastikhall också ska bidra till att fortsatt ”bygga” en framgångsrik och blomstrande förening.


God Jul och Gott Nytt År!

Bertil Månsson

 


Luciacupen 2019
2019-12-16 12:52
Under lördagen den 14 december samlades hundratals av föreningens gymnaster och ledare för att delta i den årliga luciacupen. Tävlingen är en möjlighet för gymnasterna att visa upp vad de tränat på under terminen men också för att träffa alla andra gymnaster från olika grupper.

Tävlingen var upplagd precis som vilken tävling som helst. Med förträning, indefilering, tur av redskap och prisutdelning. Det som skillde sig från en vanlig tävling var domarnas sätt att döma. Istället för poäng så valde domarna att uppmärksamma något som gymnasterna gjorde extra bra men också något som laget i sin helhet kan göra bättre för att komma ännu längre i sin utveckling. Denna typ av tävling förbereder de yngre gymnasterna av hur en tävling fungerar men fråntar all stress angående placering eller poäng. Istället för medalj så fick alla deltagande i år en träningsbag från Craft som kommer från vår nya sammarbetspartner Stadium. 

Vi vill tacka alla duktiga gymnaster och ledare för en härlig dag tillsammans i hallen. Vi vill också tacka alla föräldrar och vänner som kom och hejade på gymnasterna under tävlingen. 
Bilder från dagen kan du hitta på Lugis instagram (@lugi.gymnastik) och på Lugis facebook (@Lugi gymnastik). 
Guld till Lugi på Rikstvåan i Göteborg
2019-12-09 10:50
Nivå 6 och 8A samlade i Göteborg
I helgen åkte över 50 gymnaster och ledare från Lugi upp till Göteborg för att delta på Rikstvåan. Två lag från nivå 6 deltog i den yngre klassen 13-16 år och 8A deltog i klassen från 13 år och uppåt. 

Lagen från nivå 6 fick tävla i vars en pool under lördagen. Tjejerna var yngst av alla deltagande i sin klass men lät sig inte underskattas med sina fina prestationer under kvaldagen. Ett av de två lagen lyckades kvala sig till final som 6:a och gjorde även där en jättefin tävling och slutade på en 9:e plats. Placering har aldrig varit fokus för något av lagen då de värdesätter erfarenheten och upplevelsen högre. De är alla väldigt nöjda med helgen och ser nu fram emot våren och satsningen mot USM på hemmaplan i juni.
Totalpoängen för lag 1 i kvalet blev 31,800.
Totalpoängen för lag 2 i kvalet blev 39,630 och i finalen 39,580. 

Sist ut var juniorlaget 8A. De deltog med en maxad trupp på 18 gymnaster och visade både stil och säkerhet under hela tävlingen. Med endast två hundradelar från en förstaplats i kvalet så var tjejerna sugna på medalj i finalen. Trots pressen så gjorde de en fantastisk tävling och höjer alla sina poäng från kvalet och tack vare ett näst intill felfritt fristående och bonus av domarna (väldigt ovanligt) och tar hem vinsten med bara en tiondel före tvåan GK Splitt.  Stort grattis 8A!
Totalpoängen från kvalet blev 44,480 och i finalen hela 46,100. 

Ledare och gymnaster har alla haft en härlig helg tillsammans och åkte trötta men glada hem till Skåne igen på söndag eftermiddag. Vi i Lugi är så stolta över alla våra deltagare, det gjorde ni bra!

Vill man se repris från tävlingarna så kan man göra det här: 
Nyheter från våra grupper
13-15 år 6C Mix , 05/01 22:27 
13-15 år 6C Mix , 14/06 15:48 
 
Huvudsponsor
Gilla oss på Facebook!
Vi samarbetar med
Projekt