Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LUGI GYMNASTIK
UTVECKLING GEMENSKAP GLÄDJE
EM i Portugal närmar sig
2018-09-20 20:06
Matilda, Lovisa, Titilayo och Ella

Nu är det bara en månad kvar till EM i Portugal den 17-20 oktober! Sverige skickar ett stort landslag med 6 lag, tre seniorlag och tre juniorlag i dam, herr och mixedklassen. För första gången skickas det landslag och inte klubblag på juniornivå och det ska bli mycket spännande att följa tävlingarna. Ett stort supportergäng från Lund kommer att åka ner och heja på våra svenska lag och våra landslagsgymnaster.

Lugi har fyra gymnaster uttagna till bruttolandslagstruppen, Matilda Leijman född 2001, Lovisa Halldén född 2001, Ella Magnusson född 2002 och Titilayo Mossberg född 2002, alla tränande i Juniorlaget. Vid den sista och definitiva laguttagningen tog Titilayo Mossberg en plats i juniorlandslaget i mixedklassen och Lovisa Halldén en plats som First in line. På grund av en handledsskada fick Matilda Leijman tyvärr avstå sin plats. Läs mer om landslaget här:

http://www.gymnastik.se/tavling/Landslag/Truppgymnastik/Juniormixedlandslagettruppgymnastik/


Nu kommer vi att publicera en rad intervjuer med gymnasterna och deras tränare inför EM om en månad på FB och på Instagram, så håll utkik!


https://www.facebook.com/LUGIgymnasik/?ref=bookmarks

Instagram Lugi.gymnastik

https://www.teamgym2018.com/


Nu är det ÄNTLIGEN klubbat!
2018-08-31 09:22
Vi ska få en hall fullt utrustad, helt dedikerad för gymnastik på Arenaområdet!
Igår kväll klubbades beslutet i KF och det var ett enhälligt och rungande JA för gymnastikhallen. Vi fanns klart med i alla förslag så omröstningen blev en formalitet! Många fina och uppmuntrande anföranden hölls av politikerna före beslutet.
Läktarna var fyllda av gymnaster och alla var förväntansfulla. Tyvärr fick vi inte hurra, men väl utanför i foajén blev det både, kramar, tårar och hejaramsa. Sydsvenskan var på plats och här kan ni läsa vad som skrevs.

Nu sätter projektering och förhoppningsvis byggandet snart igång så att hallen snabbt kommer på plats!Nivå 1 startar v 36
2018-08-23 14:35
Vi har fördelat lediga platser enligt vårt kösystem. Det finns nu några platser kvar på nivå 1 på grund av en del avbokningar. Nu går det att boka en plats via den länk som skickats ut till alla som står i vår kö. Fram till och med slutet på september kommer de lediga platserna att finnas tillgängliga via länken.

Basgrupperna på nivå 1 startar v 36 från måndagen den 3 september. 

Länken kommer att vara aktiv under hela terminen och vi lägger kontinuerligt ut lediga platser så håll utkik!

2018-08-17 08:49
JA till gymnastikhallen i avgörande beslut!!!
2018-08-15 16:31

Nu kommer vi med den fantastiska nyheten att det blev ett JA till beställning av gymnastikhallen på Arenaområdet. Beslutet fattades i dag i Kommunstyrelsen med bred politisk majoritet dessutom, alla partier utom (SD) röstade för beställning av hallen. Efter kontakt med Elin Gustavsson (S) har vi idag fått den otroligt fina nyheten att gymnastikhallen nu ska beställas.

Vi hoppas att alla kommer till Kommunfullmäktige torsdag den 30/8 när det formella beslutet fattas och sedan ska det firas!!!


Vi är så stolta och glada över att vi lyckats i vår kamp för att ge gymnaster i Lund samma villkor som andra idrotter. En stor seger för ett mer jämställt idrottande.

Nu kan vi i föreningen planera för framtiden, för alla gymnaster och ledare vi har och de som står i kö!


DELA, DELA, DELA

Avgörande beslut om hall för gymnastiken
2018-08-14 18:00
Efter 10 års kamp för en specialhall för gymnastiken så har vi nu nått ett skarpt läge med ytterligare ett avgörande beslut i kommunstyrelsen idag. Se artikel i Sydsvenskan.
https://www.sydsvenskan.se/2018-08-14/liten-medium-och-extra-allt-har-ar-nya-forslagen-for-arenan

Det är nu det gäller för politikerna att bekänna färg, för eller emot jämställt idrottande. Argumenten är många och siffrorna talar sitt tydliga språk. Se länken:
Gymnastiken är det i särklass det snabbast växande specialidrottsförbundet. Siffrorna visar även att flickor får en betydligt mindre del av det statliga och kommunala stödet än pojkar. 

Tre av föreningens tävlingsgrupper var på läger i Helsingehallen i Danmark 8-12 augusti för att träna i en hall som representerar det vi önskar för gymnastiken i Lund. En hall med all utrustning på plats, möjlighet till utveckling och gemenskap. 
Nyheter från våra grupper
12-13 år 5B , 18/09 11:53 
12-13 år 5B , 15/08 22:12 
12-14 år 5A Pojkar , 26/05 11:00 
12-13 år 5B , 23/04 08:39 
12-14 år 5A Pojkar , 21/04 09:00 
 
Huvudsponsor
Gilla oss på Facebook!
Vi samarbetar med
Projekt