LUGI GYMNASTIK

LUGI Gymnastik är en förening med truppgymnastik för 1400 gymnaster i alla åldrar. Vi erbjuder träning på alla nivåer, nybörjare till elit. Vi håller bland annat till i nya Hjördishallen, Fågelhallen och Katedralskolan men har även verksamhet i Lomma. 

Som gymnast i Lugi får du möjlighet utvecklas med glädje i en härlig gemenskap.

När du är 3-5 år erbjuder vi träning i våra Bamsegrupper för att sedan gå över till nivå 1 och 2 där man tränar grunderna i gymnastiken. På nivå 3 böjar man träna två gånger i veckan och får lov att börja öva på att tävla på de allra enklaste övningarna inom gymnastiken.

Truppgymnastiken utvecklades i Sverige under 1980-talet och har idag växt till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik. Truppgymnastik en lagsport med herr, dam- och mixade klasser. Tre grenar ingår i tävlingsmomentet - fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–20 gymnaster (beroende på tävling). Sverige tillhör världseliten inom truppgymnastik och tävlingarna lockar ofta en stor och entusiastisk publik. På den internationella arenan går sporten under namnet TeamGym och är på framfart i flera europeiska länder.

Disciplinen karaktäriseras av fart, styrka, akrobatik på hög nivå samt ett samarbete mellan individerna i laget. Även utanför tävlingsarenan är truppgymnastiken en stor sport som barn, unga och vuxna tränar i förening. Bland gymnastikens discipliner är truppgymnastiken den största.