OM LUGI GYMNASTIK


  
Om föreningen

LUGI Gymnastik är en ideell förening med gamla anor, men som i sin nuvarande form startades 1991. Innan dess var vi en förening som hette Lunds Gymnastikkrets som startades redan 1915.  

Föreningen erbjuder truppgymnastik för flickor och pojkar från tre år och uppåt. Till LUGI Gymnastik kommer barn för att leka, hoppa, busa och utvecklas motoriskt men också för att satsa, kämpa, tävla, lyckas och - framför allt - för att ha kul!

LUGI Gymnastik är en förening med truppgymnastik för 1300 gymnaster i alla åldrar. Vi erbjuder träning på alla nivåer, nybörjare till elit. Vi håller bland annat till i nya Hjördishallen, Fågelhallen och Katedralskolan men har även verksamhet i Lomma. 

  
Börja med Bamse

När du är 3-5 år erbjuder vi träning i våra Bamsegrupper för att sedan gå över till nivå 1 och 2 där man tränar grunderna i gymnastiken. På nivå 3 blir det två träningar i veckan och från den här nivån får du lov att börja öva på att tävla på de allra enklaste övningarna inom gymnastiken.
  

Om truppgymnastik

Truppgymnastiken utvecklades i Sverige under 1980-talet och har idag växt till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik. Truppgymnastik en lagsport med herr-, dam- och mixade klasser. Tre grenar ingår i tävlingsmomentet: fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–20 gymnaster (beroende på tävling). Sverige tillhör världseliten inom truppgymnastik och tävlingarna lockar ofta en stor och entusiastisk publik. På den internationella arenan går sporten under namnet TeamGym och är på framfart i flera europeiska länder.

Disciplinen karaktäriseras av fart, styrka, akrobatik på hög nivå samt ett samarbete mellan individerna i laget. Även utanför tävlingsarenan är truppgymnastiken en stor sport som barn, unga och vuxna tränar i förening. Bland gymnastikens discipliner är truppgymnastiken den största.

Gymnastikförbundets hemsida kan du lära dig mer om truppgymnastik och se senaste nytt inom disciplinen.