Nordiska mästerskapen i truppgymnastik annordnas i Lund 2017

  • 15 dec 2016
Efter de fina framgångarna på EM i Maribor ser vi fram emot de Nordiska Mästerskapen i trupp. Tävlingen går i Lund den 11 november2017 och Lugi GF står som arrangör.

Värdskapet för NM i trupp roterar mellan de nordiska länderna och nästa år är det alltså Sveriges tur.

– Vi ser fram emot att få arrangera ett NM i Sverige. Efter de fina framgångarna på EM i Maribor hoppas vi att intresset för mästerskapet blir stort. Vi har också fina erfarenheter att samarbeta med Lugi GF, inte minst efter SM-tävlingen i maj som blev ett mycket bra arrangemang både för de tävlande och publiken på plats eller för de som följde tävlingarna via Aftonbladet TV, säger Johan Fyrberg.


På NM deltar varje land med två föreningslag, som representerar landet. Vilka lag som tas ut till NM avgörs under SM. SM kommer i år vara en del av SM-veckan och går i Borås i början av juli.


– Vi i Lugi GF är otroligt stolta och glada över att vi fått förtroendet att organisera NM i truppgymnastik tillsammans med Gymnastikförbundet. Det är stort både för oss och för Lund och vi ska göra vårt bästa för att göra det till en härlig upplevelse för alla inblandade, säger Alessia Brommarco, Lugi GF.