Nyheter

Ny tränare

  • 30 maj 2024

image: Ny tränare

Vi säger välkommen till Anders Raastad som börjar hos oss som elittränare i augusti.
Anders kommer från Drammen i Norge och har tränat gymnastik från att han var liten och varit tränare sedan han var 11 år. Just nu pluggar han på Ollerup i Danmark och avslutar sina studier och börjar hos oss i august. 
Han har en djup förståelse för teknik inom alla gymnastens grenar och tycker det är viktigt att alla är inkluderade och att skapa en god atmosfär mellan både tränare och gymnaster. Han är tränare i både fristående och redskap.

Pojktruppen på USM

  • 14 maj 2024

image: Pojktruppen på USM

Pojktruppen som är ett samarbete mellan LUGI gymnastik och gymnastikklubben Motus Salto och har tränat tillsammans sedan i januari. 
De tävlade i helgen i USM och placerade sig på en fin 6:e plats. Detta gav mersmak att åka hem och träna inför nästa års USM där de siktar på en pallplats. 
Snyggt jobbat killar!

Grattis Oskar till Skånes idrottsledarstipendium 2024!

  • 8 maj 2024

image: Grattis Oskar till Skånes idrottsledarstipendium 2024!

Oskar Söderberg, 19 år, är både gymnast och ledare sedan fyra år. Idag är han tävlingsledare för föreningens pojkgrupp. Att dela framgångar och motgångar inom tävlingsgymnastik har gett Oskar erfarenhet att uppmuntra och stärka gymnasterna så att lagandan sätts i första rummet. Hans roll som förebild inom föreningen, som kille i en tjejdominerad sport, som lagkamrat och ödmjuk tränare, är han mycket uppskattad av både gymnaster, ledare och ledning.

Nu stundar studentexamen och Oskar fortsätter att träna själv och som ledare fortsätter han inspirera våra unga gymnaster hos Lugi Gymnastik.

Brons till 7B

  • 6 maj 2024

image: Brons till 7B

Under helgen deltog vårt rikslag 7B i WCT-tävling i Varberg på riksnivå 2/3. De hade en fantastisk dag där alla gymnaster var på gott humör och hade massor av laganda, samtidigt som de gymnastiskt också lyckades leverera en otroligt fin och säker prestation. De slutade med bronsmedaljer både i tumbling och trampett samt en 7:e och en 16:e plats på fristående av 24 lag. Dagen började med en tidig tågavgång men slutade med en taxi hem från Helsingborg mitt i natten, eftersom varken tåg eller bussar gick enligt planerna. Men inte ens det kunde dämpa det goda humöret hos våra fantastiska gymnaster! <3