Sommarhälsning

  • 25 jun 2024

image: Sommarhälsning

Nu har skolorna slutat för vårterminen och sommarlovskollot är i full gång. Vilken härlig termin vi har haft i LUGI gymnastik!

Som avslutning på terminen anordnade vi vårcupen där alla våra gymnaster, från basgrupperna och upp till högsta tävlingsgruppen fick visa för varandra, föräldrar och anhöriga vad de lärt sig under terminen. Det blev ett varmt, svettigt, trångt och fantastiskt evenemang där vi fick uppleva glädje och fin gymnastik från våra gymnaster. Tack alla ni som kom och tittade och hjälpte till.

Det är roligt att se att den satsning, som påbörjades för ett år sedan, att på ett strukturerat och väl genomtänkt sätt lära sig grunderna i gymnastik i basgrupperna har gett avsedd effekt. Arbetet fortsätter under hösten och då kommer också nivå 3 & 4 att inkluderas.

Under terminen har alla gymnaster i tävlingsgrupperna fått chansen att delta i en region- eller rikstävling. Föreningen har även varit representerad på SM och USM (13–15 år) och till hösten väntar JSM (15–17 år). 

I april arrangerade föreningen Junior Nordiska Mästerskapen (JNM). Vi välkomnade lag från hela Norden. Det var ett stort arrangemang i arenan som flöt på fantastiskt fint. Tack till alla er som hjälpte till att göra det till ett lyckat arrangemang. Vi har fått mycket beröm från de deltagande länderna. Evenemanget gav oss också viktiga intäkter som gör att vi kan fortsätta utvecklas och bedriva vår verksamhet.

Under våren har vi haft nära samarbete med BRIS och SHEDO med  föreläsningar för både tränare och föräldrar. Invigningsdansen på JNM var från “Dansa för livet” som arbetar mot psykisk ohälsa bland unga.

Vi kommer tyvärr inte att kunna arrangera någon regionstävling i höst. Detta pga bristen på lediga hallar med publikutrymme i Lund. Under 2025 hoppas vi kunna vara värd för både region- och rikstävling. Dessa evenemang ger våra gymnaster en fantastisk möjlighet att tävla på hemmaplan men är även en viktig intäkt för föreningen.

Till hösten kommer vi att möblera om i Hjördishallen för att få fler fasta stationer och för att kunna träna nivåerna parallellt vilket underlättar samarbete mellan gymnaster, tränare och grupper. 

 

Glad sommar!

Hälsningar Malin Jeppsson, ordförande LUGI gymnastik