Nyheter

Lugi gymnastik firar nya hallen på Arenaområdet!

  • 13 jun 2018
Så här kan en trupphall se ut! Helsingehallen i Danmark

Årets tränare och gymnaster 2018

  • 11 jun 2018
Årets tävlingstränare Frida Tånnander & Årets tävlingsgymnast Bilbo Sahlin Brandhammar

Brev till kommunen från en lugigymnast

  • 5 jun 2018

Brev för en ny gymnastikhall

Hej!

Jag heter Nina och jag är 11 år nu men har tränat gymnastik i Lugi sedan jag var 3 år. Gymnastik är en jättebra sport med bra tränare och bra lagkamrater, men hallen är inte lika bra.

Vi tränar hårt i många timmar per vecka. Man får både muskler och bra kondition och emellanåt är det tävlingar. På tävlingar presterar vi bra och förra året tog vi guld i riksmästerskapen. Men som sagt hallen är inte bra!

Varje vecka tränar mängder med grupper i samma hall och vi får knappt plats. Ni tycker säkert: varför kan ni inte bara ändra på träningstiderna?

Jo det är så att Fågelskolan är inte bara en gymnastikhall för oss utan är en skola. Därför kan vi bara ta de träningstider som passar för skolan. 

Vi får bland annat släpa fram och tillbaka tunga redskap varje gång och på så sätt slits redskapen och vi.  

När jag fick höra i december förra året att det skulle bli en ny gymnastikhall till oss blev jag jätteglad. Jag såg fram emot att få träna det jag älskar i den nya hallen. Nyligen fick jag höra att beslutet är uppskjutet. Jag blev så klart mycket förvånad eftersom jag trodde att man snart skulle bygga hallen. 

Jag har varit med på kommunens möte och då tyckte jag och mina lagkamrater att det såg ut som att ni faktiskt förstod hur viktigt det här är för oss. 

I torsdags var våra tränare på möte om hallen igen. Det var förstås viktigt att de var på mötet men egentligen är det väl viktigare att de får ägna sig åt att träna oss än att behöva tjata på er om något som ni redan har bestämt. 

På fredag ska jag ha prov i samhällskunskap. Vi läser om demokrati och rättigheter. Om jag får frågan om vad ord som diskriminering och jämlikhet är, så kommer jag definitivt att besvara frågan med ett exempel från verkligheten. Nämligen hur Lunds kommun diskriminerar en idrott som nästan bara tjejer ägnar sig åt. 

Det tycker jag inte är jämlikt!


Med vänliga hälsningar 

Nina, 11 år

gymnast och kommunmedborgare