Nyheter

Vi startar upp träningen igen med nya rutiner

 • 31 mar 2020
Bästa medlemmar!
Lugi Gymnastik kommer från och med onsdag den 1 april  att öppna hallarna för redskapsträning i begränsad omfattning och med nya rutiner. På Folkhälsomyndighetens inrådan om att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska fortsätta, kommer vi att erbjuda träning för alla våra grupper. FHM rekommenderar främst träning utomhus vilket vi kommer att erbjuda alla grupper nivå 1-8.Inomhusträningarna kommer att anpassas för att minska smittspridningen. 
Följande gäller:    Den som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningspasset ska man gå hem direkt.    Endast de som ska träna + tränare får vistas i hallen och omklädningsrummen.          Föräldrar, syskon och övriga väntar på parkeringen.    Dela inte vattenflaskor! Vi håller speciella vattenpauser, inga vattenflaskor inne i hallen.    Det kommer inte vara tillåtet att äta inne i hallen. Vi kommer inte heller ha någon fruktpaus. Se till att ni har ätit och bytt om till träningskläder innan ni kommer till träningen    Tvätta händerna innan ni går in i hallen.    Undvik nära kroppskontakt     Alla skor, ytterkläder och väskor lämnar man i omklädningsrummet.    Följ de speciella anvisningarna som finns skyltade vid toalettbesök samt användning av redskap.
Vi kommer att ha speciella rutiner för städning mellan varje träningsgrupp och därför har vi minskat träningstiden något för alla nivåer.Senaste uppdateringen från Svenska gymnastikförbundethttps://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/

HälsningarStyrelsen och ledningsgruppen 

Lugi gymnastik pausar träningen

 • 19 mar 2020
Hej bästa medlemmar!
Styrelsen i Lugi gymnastik har beslutat att pausa all träning inomhus från fredag den 20 mars tillsvidare. 
Efter Folkhälsomyndighetens besked om att det sker en ökad allmän smittspridning i landet har vi tagit beslutet att pausa verksamheten och på så vis bidra till att minska smittspridningen. Vi ser det som en solidarisk handling för att skydda våra äldre och de som är mer sårbara. 
Grunden till beslutet är även att våra anläggningar är trånga, dåligt ventilerade och vi är många i hallen samtidigt. Alla basgrupper,  Bamse, nivå 1 och 2 pausar helt. 

För att bibehålla den fysiska aktiviteten och föreningsgemenskapen kommer vi att erbjuda träning utomhus 1 gång per vecka för våra tävlingsgrupper, nivå 3-8. 
Ni kommer att bli kontaktade via mejl av tränarna till de olika grupperna med information om tid och plats. Inom kort kommer det även att finnas träningsprogram med instruktioner på hemsidan. Hjälp och påminn gärna era barn så att de gör sina övningar. 
Vi kommer att hålla er uppdaterade och meddelar så snart vi kan starta igen!
Ta hand om varandra!Hälsningar Lugi gymnastik

Vi råder alla att:

 • tvätta händerna innan och efter träningen
 • undvika träningen om man uppvisar förkylningssymptom, hosta, eller andra relevanta symptom, även lindriga.
 • inte dela vattenflaska
 • undvika närkontakt
 • undvik att peta i ansiktet, näsan och ögonen
 • anmäla sjukdom

Information om Coronaviruset COVID-19

 • 12 mar 2020

Hej LUGI gymnastiks medlemmar!

Med anledning av att  coronavirusets spridning vill vi bara informera om hur vår förening ser på situationen.

 Vi kommer kontinuerligt följa informationen och ta del av de rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten och regeringen ger. Det innebär i dagsläget att träningen fortsätter som vanligt! 

 Vi hoppas att alla är medvetna om situationen och är ansvarsfulla. 

Vi råder alla att:

 • tvätta händerna innan och efter träningen
 • undvika träningen om man uppvisar förkylningssymptom, hosta, eller andra relevanta symptom, även lindriga.
 • inte dela vattenflaska
 • undvika närkontakt
 • undvik att peta i ansiktet, näsan och ögonen
 • anmäla sjukdom

Trots situationen är vi positiva och hoppas på att se många glada och friska på träningarna framöver!

 

Här är information från Svenska gymnastikförbundet. Vi kommer att uppdatera informationen regelbundet. 

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/ https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Nivå 3 först ut på tävling

 • 10 mar 2020
Tävlingssäsongen har äntligen dragit igång och gymnaster i alla åldrar ska få komma ut på tävlingsgolvet. Först ut var 3D och 3H som deltog på Regionåttan i Höganäs i helgen. 

Såhär säger tränarna i 3D: Första tävlingen tillsammans som ett lag! Alla var nervösa men väldigt taggade. Det började lite sådär med halva laget fast i en bilkö påväg till tävlingen. Som tur hann alla fram i tid och alla lyckades väldigt bra med sina varv! Dem ställde alla volter och hade en mycket fin ström! Superduktiga gymnaster och en väldigt fin feedback från domarna! Alla blev nöjda och vi tränare är väldigt stolta!
Såhär säger tränarna från 3H: Alla gymnaster tyckte att det var kul att äntligen få visa upp vad de har övat på under de senaste veckorna. Det var ett pirrigt men förväntansfullt gäng som gick ut på tävlingsgolvet, och alla övningar ställdes! Både gymnaster och tränare är nöjda och ser fram emot fler tävlingar tillsammans! 

Vilken lysande start på säsongen! Grattis till alla gymnaster och ledare i både 3D och 3H, ni är grymma!