Nyheter

Julhälsning från vår ordförande

  • 19 dec 2019

Det är dags att summera år 2019 men också att ”glänta” på dörren till det ”glada” 20-tal som vi nu är på väg att kliva in i.


Jag har haft förmånen att få vara en del i verksamheten under några år och kan konstatera att vår förening är så mycket mer än det rent sportsliga. I alla sammanhang, träning, tävlingar och uppvisningar upplever jag att det finns en glädje och gemenskap hos våra gymnaster som verkligen smittar av sig, där alla tränare ledare och frivilliga funktionärer, inte minst föräldrar, tillsammans visar hur viktigt det sociala ansvaret är för att få en förening i harmoni.


Vi har under året haft 1 300 gymnaster i verksamheten med Bamsegymnastik för de allra yngsta och därefter träningar och tävlingar i alla sammanhang upp till ”elitnivå”. Våra lag har framgångsrikt deltagit i tävlingar och uppvisningar och vårt JSM- lag för tjejer gjorde en fantastisk fin prestation när de placerade sig på 6:e plats vid finaltävlingarna i Ystad.


En ”frustration” är den ständiga bristen på ändamålsenliga lokaler för vår verksamhet. Men om vi nu blickar in mot 20-talet så hoppas vi mycket på den nya gymnastikhall som ska byggas på Råbylund. Beslutet är taget för ett halvår sedan och vi i föreningen deltar nu i planeringen där vi ser fram emot ett ”första spadtag”! Våra politiker har ”lovat” att detta är ett av de högst prioriterade projekten som pågår i Lunds kommun.


Till sist vill jag passa på att tacka alla ledare, tränare, gymnaster och föräldrar för allt vad ni gör för Lugi Gymnastikförening. Tillsammans är vi starka och ser fram mot ett spännande 20-tal där en ny gymnastikhall också ska bidra till att fortsatt ”bygga” en framgångsrik och blomstrande förening.


God Jul och Gott Nytt År!

Bertil Månsson


Luciacupen 2019

  • 16 dec 2019
Under lördagen den 14 december samlades hundratals av föreningens gymnaster och ledare för att delta i den årliga luciacupen. Tävlingen är en möjlighet för gymnasterna att visa upp vad de tränat på under terminen men också för att träffa alla andra gymnaster från olika grupper.
Tävlingen var upplagd precis som vilken tävling som helst. Med förträning, indefilering, tur av redskap och prisutdelning. Det som skillde sig från en vanlig tävling var domarnas sätt att döma. Istället för poäng så valde domarna att uppmärksamma något som gymnasterna gjorde extra bra men också något som laget i sin helhet kan göra bättre för att komma ännu längre i sin utveckling. Denna typ av tävling förbereder de yngre gymnasterna av hur en tävling fungerar men fråntar all stress angående placering eller poäng. Istället för medalj så fick alla deltagande i år en träningsbag från Craft som kommer från vår nya sammarbetspartner Stadium. 
Vi vill tacka alla duktiga gymnaster och ledare för en härlig dag tillsammans i hallen. Vi vill också tacka alla föräldrar och vänner som kom och hejade på gymnasterna under tävlingen. Bilder från dagen kan du hitta på Lugis instagram (@lugi.gymnastik) och på Lugis facebook (@Lugi gymnastik). 

Guld till Lugi på Rikstvåan i Göteborg

  • 9 dec 2019
Nivå 6 och 8A samlade i Göteborg

Fantastisk prestation på JSM

  • 3 dec 2019
Våra juniorer i 8A tävlade i helgen sitt första JSM tillsammans i Ystad arena. Det nyligen ihopsatta laget placerade sig som 7a av totalt 15 lag i kvalet med en slutpoäng på 47,800. Dagen därpå gör tjejerna en helt fantastisk prestation i finalen. Med 36 av 36 landningar höjer juniorerna sin poäng i ALLA redskap, får en slutpoäng på 49,200 och klättrar upp till en 6e plats. Gymnaster och tränare är enormt nöjda med tävlingen och lämnar arenen med huvudet högt.

Grattis 8A för den fina tävlingen, vi är så stolta över er! Vi vill också tacka GK Splitt för ett väl organiserat evenemang.   
Länk till en sammanfattning av tävlingen: https://youtu.be/Avz5L3rfl8I
Länk till resultat: https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/1825