Julhälsning från vår ordförande

  • 19 dec 2019

Det är dags att summera år 2019 men också att ”glänta” på dörren till det ”glada” 20-tal som vi nu är på väg att kliva in i.


Jag har haft förmånen att få vara en del i verksamheten under några år och kan konstatera att vår förening är så mycket mer än det rent sportsliga. I alla sammanhang, träning, tävlingar och uppvisningar upplever jag att det finns en glädje och gemenskap hos våra gymnaster som verkligen smittar av sig, där alla tränare ledare och frivilliga funktionärer, inte minst föräldrar, tillsammans visar hur viktigt det sociala ansvaret är för att få en förening i harmoni.


Vi har under året haft 1 300 gymnaster i verksamheten med Bamsegymnastik för de allra yngsta och därefter träningar och tävlingar i alla sammanhang upp till ”elitnivå”. Våra lag har framgångsrikt deltagit i tävlingar och uppvisningar och vårt JSM- lag för tjejer gjorde en fantastisk fin prestation när de placerade sig på 6:e plats vid finaltävlingarna i Ystad.


En ”frustration” är den ständiga bristen på ändamålsenliga lokaler för vår verksamhet. Men om vi nu blickar in mot 20-talet så hoppas vi mycket på den nya gymnastikhall som ska byggas på Råbylund. Beslutet är taget för ett halvår sedan och vi i föreningen deltar nu i planeringen där vi ser fram emot ett ”första spadtag”! Våra politiker har ”lovat” att detta är ett av de högst prioriterade projekten som pågår i Lunds kommun.


Till sist vill jag passa på att tacka alla ledare, tränare, gymnaster och föräldrar för allt vad ni gör för Lugi Gymnastikförening. Tillsammans är vi starka och ser fram mot ett spännande 20-tal där en ny gymnastikhall också ska bidra till att fortsatt ”bygga” en framgångsrik och blomstrande förening.


God Jul och Gott Nytt År!

Bertil Månsson