Nyheter

Beslutet om hallen återigen uppskjutet

  • 30 maj 2018
För att informera er om läget i hallfrågan som ni kanske följer i media så har turerna varit många och långa. I 10 år har vi kämpat hårt för att göra vår röst hörd, för ett jämställt idrottande och att gymnastik ska ses som vilken sport som helst som behöver specialanpassade ytor som t ex fotboll, simning eller ishockey.  
Frågan om hur och vem som ska utnyttja den attraktiva ytan på Arenaområdet verkar ha blivit en het politisk fråga och i veckan har vi kunnat läsa att även Johan Wester och Jonas Lloyd gett sig in i leken och ska nu få vara med i den vidare dialogen om hur Arenan kan bli ett event och kongresscentrum. Det beslutades i måndags och därför har ärendet återigen skjutits upp. Gymnastiken och skolidrotten har därför ännu en gång blivit åsidosatta för större och viktigare planer på området och tidsplanen är spräckt för andra gången. Beslutet om hallen fattades i kommunstyrelsen i december 2017 (beslutet finns bifogat) och i Sydsvenskan lovar politiken att ett beslut skulle fattas på måndagens möte.
En specialanpassad hall är en förutsättning för att föreningen ska kunna utvecklas vidare och ta emot alla över 800 barn och ungdomar som står i vår kö. Vi vill slippa släpa tunga redskap fram och tillbaka varje dag och vi vill ge våra gymnaster lika bra förutsättningar som andra idrottare. En specialanpassad hall ger möjlighet till bl a motorisk träning för förskolebarn, gymnastik, dans och rörelse för barn och skolungdomar, truppgymnastik för elever på gymnasiet med specialidrott och självfallet truppgymnastik för alla våra medlemmar. 
I helgen på Vårcupen gjordes en namninsamling på några timmar med ca 500 namn som lämnades in i måndags och den har nu nått alla politiker i kommunstyrelsen.
Nu behöver vi ert stöd i kampen för en ny hall! Skriv gärna vad ni tycker i frågan till kommunens politiker eller media.
Om ni som är medlemmar, ledare, föräldrar eller anhöriga vill uppmärksamma politiken i kommunstyrelsen på hur ni ser på ärendet, så skickar man en "inlaga" som en bifogad fil till Kommunstyrelsen i Lund till följande adress:asa.martensson2@lund.seBe att få återkoppling om att handlingarna är mottagna. 
Vill ni skriva insändare till tidningen Sydsvenskan kan man göra det till:lund@sydsvenskan.se
Nedan finns artiklar som publicerats i Sydsvenskan och Lokaltidningen i frågan.https://www.sydsvenskan.se/2018-05-28/nya-planer-for-arenans-tillbyggnad-men-forst-annu-en
http://lund.lokaltidningen.se/nyheter/2018-05-29/-L-kritiserar-utredning-om-idrottshallar-2239467.html
Gymnastikhall - KS-beslut.docx »Kultur- och fritidsnämnden 2018-05-17 (2018-05-17 KU § 66).pdf »Beställning nybyggnad gymnastikanläggning.docx.pdf »

GULD till vårt juniorlag!

  • 27 maj 2018
Vilken dag för Lugi gymnastik igår. Samtidigt som Vårcupen pågick för fullt i Idrottshallen så passade våra juniorer på att ta hem guldet på Rikstvåan i Stockholm i konkurrens med 30 andra lag. En jämn och stabil insats i alla tre grenar ledde slutligen till segern. Tjejerna har kämpat i många år för att komma hit, och med ett nytt fristående, svåra varv men ett mycket fint utförande räckte det hela vägen till förstaplatsen!!! Vi ser fram emot att fira er hemkomst i kväll. Stort grattis!
Här kan ni se deras tävling. Trampett 33.11Fristående 1.29:05Tumbling 2.25:30https://www.youtube.com/watch?v=o9aTHGzDwrM&t=8335s

Välkomna till Vårcupen 26 maj i Idrottshallen!

  • 20 maj 2018

Välkomna till Vårcupen lördag 26 maj i Idrottshallen vid Högevallsbadet!


Rekordmånga grupper, 28 st, ska i år delta i Vårcupen! Gymnasterna får möjlighet att visa upp vad de tränat på under terminen för familj och vänner.  Alla nivåer i Lugi gymnastik kommer att vara med och tävla i denna roliga klubbtävling!!


Tidsschema

08.30      Hallen öppnar           

09.10      Förträning pool 1      

10.20      Defilering pool 1      

10.30      Tävlingsstart pool 1   

12.05      Prisutdelning pool 1   

12.15      Förträning pool 2     

13.25      Defilering pool 2       

13.45     Tävlingsstart pool 2    

15.30     Prisutdelning pool 2    


Vi kommer att dela ut pris till Årets basgymnast, Årets tävlingsgymnast, Årets bastränare och Årets tävlingstränare. 


Kafeteria finns på plan 2 med enklare tilltugg och dryck. 

Prylbytarbord och försäljning av dräkter, overaller mm finns vid kafeterian.


Inträde:

Barn 0-5 år gratis

Barn/undgom 6-15 år 30 kr

Vuxna 50 kr                                 

Vi tar emot betalning via kort och swish


STÖD VÅR KAMP FÖR EN EGEN GYMNASTIKHALL!

Skriv gärna på vår namnlista.


Hjärtligt välkomna!

Startande lag Vårcupen 2018.pdf »

Tider o startordning Vårcupen 2018.pdf »


Sommarkollo

  • 7 maj 2018

Vad ska du göra på sommarlovet?

LUGI Gymnastik ordnar dagläger under sommarlovet i Fågelhallen i Lund. Hallen är anpassad speciellt för gymnastik, har mjuka höj- och sänkbara skumgummigropar och trampolin! 

Alla som är mellan 7-17 år är välkomna! 

Första dagen delas deltagarna upp i grupper efter kunskapsnivå, så att alla får träna på sin nivå. Dagarna kommer att ägnas åt gymnastikträning och lek både inne och ute med Fågelhallen som utgångspunkt, ta med lämpliga kläder.

Ta även med egen matsäck till lunch, frukt och vattenflaska!


Plats: Fågelhallen (Fågelskolan, Gässlingavägen 21, Lund)

Tid: Kl. 09-16

Kollovecka 25: 18/6 - 21/6  PRIS: 200 kr/dag  (OBS 4 dagar, midsommarveckan!) SNART FULLBOKAT!
Kollovecka 26: 25/6 - 29/6  PRIS: 200 kr/dag

Kollovecka 32: 6/8 - 10/8   PRIS: 200 kr/dag

ANMÄLAN

Anmälan görs via följande bokningslänk:

https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={0B5E1F62-F8DF-4BF6-91D9-ACA664403CA6}


OBS begränsat antal platser, först till kvarn!


Anmälan är bindande, kostnaden betalas endast tillbaka vid uppvisat sjukintyg.

Vi ser fram emot roliga dagar med gymnastik, lek, tävlingar, skratt och bus!

VÄLKOMNA!